+358405384793
Jyrki the Big Apple

Käsityönä ja kiireettä

Kaikki Paksuniemen Juomatehtaan juomat valmistetaan kiirehtimättä, käsityönä ja paikallisista, pääasiassa luonnonmukaisista raaka-aineista.

Tilaviinituotannossa siiderienkin valmistuksen perusta on raaka-aineen kotimaisuus. Ulkomaista alkuperää olevia omenoita tai mehutiivisteitä ei saa käyttää.

Aitoja siidereitä on kuusi eri merkkiä, ja ne erottaa toisistaan omenoiden siiderille antamasta mausta sekä siiderin alkoholipitoisuudesta ja makeusasteesta. Juomatehtaan erikoistuote on tynnyrisiideri, joka kypsytetään tuoreissa, viskinvalmistuksesta vapautuneissa tammitynnyreissä. Loppukesästä 2014 pullotettiin erä siideriä, johon antoi savuisen aromin Lapproaigh-viskin tuotannosta saatu tynnyri. Tätä erää oli myynnissä vielä keväällä 2016.

Kuohuviinit valmistetaan omassa mehustamossa puristetuista marjamehuista. Juomien korkea mehupitoisuus on aidon maun tae. Tällä hetkellä kuohuviinit valmistetaan hiilihapottomalla, minkä vuoksi prosessi on nopeampi ja hinta asiakkaalle edullisempi. Tuotannossa ei kuitenkaan kiirehditä, ja Paksuniemen Juomatehtaan Kuohua-viinit ovat korkeatasoisia, vaikka juoman kuplan koostumus ei ylläkään perinteisen pullokypsytyksen tasolle.

Limonadien raaka-aineina käytetään paikallisia – sekä viljeltyjä että luonnonmarjoja. Keinotekoisia maku- tai makeutusaineita ei niissä käytetä, vaan limonadien maku tulee puhtaasti ja puhtaasta luonnosta. Aito maku erottaakin Paksuniemen Juomatehtaan limonadit suurtuotannosta.

Limonadit pakataan lasipulloihin kuten kaikki muutkin Juomatehtaan tuotteet, tosin myös muita pakkausvaihtoetoja selvitetään.

Sesonkeihin Paksuniemen Juomatehtaalta saa muun muassa lahjakoreja. Alkoholittomia lahjakoreja on myynnissä Rääkkylän keskustassa olevassa Onnen Kauppa -myymälässä.